اگر به هر دلیلی در خون رسانی به مغز اختلال ایجاد شود سکته مغزی یا strok رخ می دهد. این عارضه ناگوار یک اورژانس پزشکی است و بیمار باید سریعا به بیمارستان انتقال یابد. دو نوع سکته ایسکمیک و هموراژیک وجود دارد .
در نوع ایسکمیک بعلت وجود لخته خون ، خونرسانی به مغز مختل می گردد. در نوع هموراژیک پاره شدن عروق مغزی باعث خونریزی در بافت مغز میگردد.
با توجه به محل درگیری مغز، علائم بیماران متفاوت است . و اغلب دچار فلج در یک سمت بدن می شوند.
فیزیوتراپیست شیرین محمدی پاسخگوی سئوالات هستند .
پرسش و پاسخ در مورد فیزیوتراپی در سکته مغزی یا cva
– معمولا رنج سنی مبتلایان به سکته مغزی چند سال است؟
احتمال بروز این عارضه با افزایش سن افزایش میابد و ۵۰ درصد از سکته های مغزی در افراد بالای ۷۰ سال است ولی در تمام سنین حتی جوانان هم دیده می شود.
– ریسک فاکتورهای سکته مغزی کدام است؟
کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی و بی تحرکی ، سیگار ، سابقه فامیلی و داشتن بیماری های قلبی عروقی.
– فیزیوتراپی چگونه به بیماران سکته مغزی کمک می کند؟
مهمترین درمان بعد از ثبات حال عمومی بیمار، شروع توانبخشی است .تا حرکت اعضا بدن مجددا برگردد. بیماران بسته به شدت سکته مغزی در شرایط گوناگونی قرار دارند.
برخی از مراجعین حتی قادر به ایستادن نیستند.
تمرینات و الکتروتراپی بر حسب شرایط بیمار و تحمل وی انتخاب می گردد
معمولا این گروه از بیماران چه مدت باید فیزیوتراپی انجام دهند؟
مدت فیزیوتراپی و توانبخشی به شدت عارضه مغزی، سن بیمار، همکاری خود بیمار و خانواده او بستگی دارد.ولی باید در نظر داشت که بازگشت به شرایط نرمال زندگی در اینگونه بیماری ها زمان بر است و نیاز به تمرین زیاد و صبوری دارد. گاهی ممکن است چندین ماه بیمار به فیزیوتراپی احتیاج داشته باشد .
ما در مجموعه فیزیوتراپی ایرانمهر تمرکز اصلی را در این مراجعین بر روی تمرین درمانی و آموزش حرکات به خانواده بیمار قرار میدهیم. همچنین از جریانات فارادیک و متد الکترواکوپانکچر برای بیماران استفاده میگردد.