کلینیک فیزیوتراپی ایرانمهر ، مرکز ارائه خدمات تمرین درمانی (ورزش درمانی) در کرج می باشد که با بکارگیری متخصصین با تجربه و بهره مندی از دانش روز ، بالاترین میزان اثربخشی و رضایتمندی را برای مراجعین گرامی فراهم می آورد.
✵ کلینیک فیزیوتراپی ایرانمهر مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات تمرین درمانی (ورزش درمانی) در کرجکلینیک فیزیوتراپی ایرانمهر ، طرف قرارداد با بیمه ها
☎️ 34255513 – 026
☎️ 09123141246
🚩 آدرس و موقعیت کلینیک فیزیوتراپی ایرانمهر در مسیریاب ها ( کلیک کنید )
تمرین درمانی یا ورزش درمانی بخش بسیار بسیار مهمی از درمان های فیزیوتراپی می باشد.تمرین درمانی به ارائه ورزش های کاملاً هدفمند برای بازگرداندن عملکرد عضلات در افراد گفته میشود.در یک فرد به علل مختلفی از جمله بی حرکتی به دنبال شکستگی و آسیبهای ورزشی ، سکته مغزی و … عضلات دچار ضعف و یا کوتاهی میشوند که باید با ارائه ورزش های درست و مناسب این مشکلات برطرف گردد.
تمرین درمانی شامل چندین نوع تمرین با اهداف گوناگون میباشد که به برخی از آنها اشاره می کنیم .
تمرینات کششی
تمرینات کششی با هدف بازگرداندن انعطاف پذیری و طول نرمال عضلات طراحی شده اند.تمرینات کششی روی راستای رشته های کلاژن تاثیر گذارند. این تمرینات در مواقعی که به علت بی حرکتی اندام ها، عضلات دچار کوتاهی شده اند بسیار مهم هستند. تعداد و مکث این تمرینات توسط فیزیوتراپیست برای بیمار مشخص میشود.
همچنین تمرینات کششی برای ورزشکاران حرفهای قبل و بعد از انجام تمرینات ورزشی بسیار مهم می باشد.عدم توجه به راستای عضلات در ورزش های کششی میتواند باعث آسیب به عضلات شود بنابراین حتماً باید زیر نظر درمانگر انجام گردد.
تمرینات تقویتی
بخشی مهمی از تمرین درمانی شامل تمرینات تقویتی برای بازگرداندن توان عضلات می باشد. ممکن است افراد به علت بی حرکتی به دنبال شکستگی، ضایعات ورزشی و یا تصادفات مدتی از عضلات خود استفاده نکرده باشند ،(بعلت گچ گیری ،جراحی یا آتل ) بنابراین عضله دچار آتروفی و ضعف می شود و فیزیوتراپیست با توجه به مشکل بیمار می تواند تمرینات تقویتی را طراحی کند. معمولا در ارائه تمرینات تقویتی از انواع انقباضات عضلانی مثل انقباضات ایزومتریک و ایزوتونیک استفاده میگردد. در اینگونه تمرینات میتوان بر حسب پیشرفت بیمار از وسایلی چون کش های ورزشی ،دمبل ،فنر و توپ پیلاتس و … استفاده نمود .
تمرینات اصلاحی
شامل تمریناتی هستند که برای پیشگیری یا رفع ناهنجاری های موجود در ساختار بدن انسان طراحی می شود. انسان ها به علل مختلفی از جمله عادات غلط خوابیدن، نشستن، برخاستن و حمله اشیا و گاهی به علل مادرزادی دچار مشکلاتی در پاسچر خود می باشند. از جمله ژنو والگوس و ژنو واروم ( انحرافات زانو) ،اسکولیوزیس ( انحراف جانبی ستون فقرات) ، کیفوزیس ( قوز) و افزایش و یا کاهش قوس های نرمال ستون فقرات .
شایان ذکر است در کسب نتیجه در تمرینات اصلاحی می بایست صبور بود . فیزیوتراپیست بر حسب پیشرفت بیمار سرعت، مقاومت و صفحات حرکتی تمرینات را تغییر میدهد .
تمرینات تعادلی
عدم تعادل در هنگام ایستادن یا راه رفتن به علل مختلفی برای افراد ایجاد میشود از جمله:
افراد مسن که تحرکشان محدود
افرادی که درگیر عوارض بیماری های خاص هستند مانند سکته مغزی که ممکن است باعث اختلال در تعادل شود.
ورزشکارانی که آسیب دیده اند.
افرادی که جراحی کرده اند.
افراد مبتلا به سرگیجه
کودکانی که مشکلات عصبی عضلانی دارند.
بخشی از تمرین درمانی در فیزیوتراپی به تمرینات تعادلی اختصاص دارد . در این تمرینات فیزیوتراپیست سعی در ایجاد هماهنگی عضلانی در بیماران دارد .
نمونه هایی از تمرینات تعادلی شامل ایستادن روی یک پا ، حذف کردن متغیر بینایی( تمرینات فرانکل) ، استفاده از تخته تعادلی ، توپ ( جیم بال) و … می باشد.
در هنگام انجام اینگونه ورزش ها باید اصول ایمنی رعایت شود تا از زمین خوردن بیماران و آسیب به آنان جلوگیری گردد.
آب درمانی (ورزش در آب)
انجام حرکات ورزشی در آب بسیار مفید است و در صورتیکه بیمار منعی نداشته باشد از جانب فیزیوتراپیست توصیه میگردد. موارد منع آب درمانی مانند زخم باز ، صرع ، فوبیای آب، عدم تعادل میباشد .در مشکلاتی مانند کمردرد ،زانو درد ، ضعف عضلانی ،آسیب های ورزشی عموما تمرینات در آب توصیه میگردد.
فواید آب درمانی
1.نیروی مقاومت آب
ویسکوزیتهی طبیعی آب ماهیچهها را قوی میکند. یکی از مزایای آب درمانی این است که نیروی مقاومت آب بسیار بیشتر از مقاومت هوا است. در نتیجه انجام حرکات ورزشی در آب، ماهیچههای بیشتری را درگیر میسازد . همچنین آب باعث میشود بیماران درد کمتری احساس نمایند و ماهیچههای قویتری داشته باشند که این در روند درمان بسیار اهمیت دارد.
2. فشار هیدروستاتیکی
فشار معمول و متداول مایعات را فشار هیدروستاتیکی میگویند. از آن جایی که آب چگالتر از هوا است، فشار بیشتری بر بدن اعمال میکند و کارایی قلب و ششها را افزایش میدهد. فشار به ماهیچهها و مفاصل دردهای مزمن را کاهش میدهد و جریان خون و قدرت ماهیچهها را بهبود میبخشد.
3. بهبود گردش خون
آب درمانی بویژه با آب گرم می تواند جریان خون داخل رگها را بهبود بخشد؛ بنابراین آب درمانی به بیمارانی که عضلات قلبی ضعیف دارند، توصیه میشود. گرما همچنین درد و گرفتگیهای ماهیچه را تسکین میدهد.
4. استراحت عضلات
در آب درمانی، گرمای آب باعث انبساط دیوارهی رگهای خونی و استراحت عضلات میشود.
5. محیط شاد
درمان در محیط آبی لذتبخش است و حس مثبتی در بیمار ایجاد میکند. آب درمانی اثرات قابل توجهای بر روحیهی بیمار دارد و روند درمان را سرعت میبخشد.
در کلینیک فیزیوتراپی ایرانمهر در بخش مجزای مکانوتراپی ( تمرین درمانی) بیماران انجام میشود و از تجهیزاتی مانند صندلی تقویت عضلات چهار سر، تردمیل ، شولدر ویل ،دوچرخه ثابت ،رولر و … استفاده میگردد.